bbls engineering blogposts

Σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου Ιστολόγιο (blog). Εδώ, θα βρείτε ενδιαφέροντα άρθρα γύρω από θέματα που είναι σχετικά με τις ιστοσελίδες, τη σχεδίαση, το marketing και τη διαδικτυακή προώθηση. Όταν έχω κάτι ενδιαφέρον να μοιραστώ μαζί σας, σίγουρα θα το βρείτε εδώ, εάν σας αρέσει να διαβάζετε και να ενημερώνεστε. Κάθε άρθρο που "ανεβάζω" και μοιράζομαι μαζί σας, έιναι προιόν μελέτης και εμπειρίας, οπότε ελπίζω να σας αρέσει και εάν το βρίσκετε ενδιαφέρον σας προτρέπω να το μοιραστείτε με φίλους και γνωστούς σας. Μερικά από τα άρθρα, συνοδεύονται και από αντίστοιχες παρουσιάσεις στο YouTube, ιδιαίτερα για αυτούς που προτιμούν την οπτικοακουστική προσέγγιση. Σκοπός του παρόντος blog είναι να φέρει τη Πληροφορική και το Διαδίκτυο πιο κοντά σε όλους τους επισκέπτες και να κάνει τη τεχνολογία πιό φιλική προς όλους, άσχετα με το βαθμό γνώσεων που διαθέτουν. Απολαύστε λοιπόν τις αναρτήσεις που έφτιαξα για έσάς και γνωρίστε καλύτερα όλα όσα χρειάζεται. 

Χρήσιμ’ ειδώς ουχ ο πολλά ειδώς σοφός.    "Αισχύλος"

Σοφός είναι εκείνος που ξέρει τα χρήσιμα, όχι τα πολλά.

οι ενημερώσεις των αλγορίθμων κατάταξης

oi enimeroseis algorithmon

Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι οι ενημερώσεις των αλγορίθμων κατάταξης προκαλούν τεράστιο πονοκέφαλο στους απανταχού ειδικούς του SEO στις μέρες μας. Η ίδια η Google σπάνια πλέον επιβεβαιώνει ή καταρρίπτει αυτό που οι ειδικοί διαβλέπουν στα αποτελέσματα αναζήτησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ...

τα πλεονεκτήματα της Responsive φιλοσοφίας σχεδίασης

pos voithaei to responsive design

Στην εποχή μας, οι κινητές συσκευές χρησιμοποιούνται καθημερινά για τα πιο απλά έως και τα πιο “περίπλοκα” πράγματα. Παλαιότερα, τα κινητά τηλέφωνα χρησιμοποιούνταν μόνο για κλήσεις και μηνύματα, με πολύ περιορισμένες δυνατότητες πλοήγησης και περιοριστικά κλειδωμένα menu. Σήμερα, έχουμε ήδη προσπεράσει την εποχή που η κινητή μας συσκευή χρησιμοποιείται ακόμη και για οικονομικές συναλλαγές με τραπεζικά ιδρύματα (mobile banking) ή και επιτόπια επεξεργασία εικόνας / βίντεο υψηλής απαίτησης πόρων (heavy resource usage).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ...

τι είναι οι responsive ιστοσελίδες

oi responsive istoselides

Με ένα responsive δυναμικό σχεδιασμό, η ιστοσελίδα μας φαίνεται και αποδίδεται σωστά σε κάθε συσκευή είτε πρόκειται για desktop pc, είτε tablet, είτε κινητό. Η δομή και το styling χρησιμοποιούν κώδικα HTML και CSS. Είναι σημαντικό (ανάλογα με το ύφος της εκάστοτε σελίδας) να είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ακόμα και το τύπο των συσκευών που χρησιμοποιούν οι επισκέπτες μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ...

τι είναι η εταιρική ταυτότητα

ti einai i etairiki taytotita

Είναι πολύ συχνή η σύγχυση ανάμεσα σε brand name και domain name, ανάμεσα σε λογότυπο και εταιρική ταυτότητα. Μην ανησυχείτε, είμαστε εδώ για να σας διαφωτίσουμε. Τί είναι λοιπόν το brand name (εταιρική ταυτότητα) για μία επιχείρηση ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ...

το εργαλείο Google Analytics

to google analytics ergaleio

Το Google Analytics αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο μέτρησης επιδόσεων των ιστοσελίδων και χρησιμοποιείται από επαγγελματίες του Internet Marketing.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ...

σχεδιάζοντας μία άρτια ιστοσελίδα

o sxediasmos istoselidas

Έχοντας αναλώσει εκατοντάδες ώρες μελετώντας δομές και παρουσιάσεις, η προσπάθεια να παράξουμε μία άρτια και αισθητικά ελκυστική ιστοσελίδα, είναι κάτι που διαχρονικά κεντρίζει το ενδιαφέρον μας. Οι τάσεις αλλάζουν, η μόδα επηρρεάζει, οι ανάγκες επαναπροσδιορίζονται. Τίποτα δε μένει στάσιμο σε μία ιστοσελίδα, όση ενέργεια και κόπος δαπανηθεί, πάντα υπάρχει το περιθώριο για βελτίωση και περεταίρω ανάπτυξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ...

ο σχεδιασμός του λογότυπου (logo)

o sxediasmos logotypou

Πολλές φορές μας ρωτάνε πόσο σημαντικό είναι το λογότυπο (logo) μιας εταιρείας ή ενός επαγγελματία. Οι απόψεις ποικίλουν, όμως είναι σημαντικό να ξέρετε κάποια πράγματα πριν αποφασίσετε να κατασκευάσετε ένα λογότυπο ή να το αναθέσετε σε κάποιον επαγγελματία σχεδιαστή (graphic designer).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ...

πως να επιλέξω domain name

pos na epilekso domain name

Η κατοχύρωση του domain name (όνομα χώρου) για την ιστοσελίδα σας, είναι το πρώτο από τα 6 βήματα για να αποκτήσετε μία online παρουσία. Όμως η κατάλληλη επιλογή domain name, είναι ένα σημαντικό βήμα τόσο για την εξέλιξη του site σας στο παγκόσμιο ιστό όσο και για το προσδιορισμό του εταιρικού ή προσωπικού σας προφίλ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ...

χρησιμοποιώντας πρωτόκολλο ασφαλείας SSL

to protokolo ssl

Η ασφάλεια ήταν, είναι και θα παραμείνει ένα από τα κορυφαία πεδία συζήτησης στο χώρο της πληροφορικής. Τα Πρωτόκολλα Κρυπτογράφισης παρέχουν Ασφάλεια Επικοινωνίας πάνω από ένα Δίκτυο Υπολογιστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ...

η κατάταξη ιστοσελίδων στη Google

i katataksi istoselidon

Για πολλούς κατασκευαστές ιστοσελίδων και Internet Marketing εταιρείες, η Μηχανή Αναζήτηστης της Google, αποτελεί το "Ιερό Δισκοπότηρο" του διαδικτυακού χώρου. Δεν είναι λίγοι, αυτοί που στοχεύουν αποκλειστικά και

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ...

αποφασίζοντας τη φιλοξενία μας

i filoksenia istoselidon

Η φιλοξενία μίας ιστοσελίδας, ουσιαστικά πρόκειται για την τοποθέτησή της στον παγκόσμιο ιστό. Η ομάδα μας διατηρεί δεσμούς με τις κορυφαίες εταιρείες στην Ελλάδα, με τελευταίας τεχνολογίας servers που εγγυώνται τρία πολύ σημαντικά για την ιστοσελίδα σας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ...

το στάδιο κατασκευής της ιστοσελίδας

h kataskevi istoselidas

Μετά την ανάλυση και τη σχεδίαση σε κάθε έργο μας, ακολουθεί η κατασκευή της Ιστοσελίδας. Είναι το τελικό στάδιο πριν «δώσουμε μορφή» στην ιδέα του πελάτη μας. Ας δούμε λοιπόν τι συβαίνει στο στάδιο αυτό. Στο σημείο αυτό, έχουμε συγκεντρώσει το απαραίτητο υλικό (κείμενα & φωτογραφίες & αλλά στοιχεία), έχουμε ήδη φτιάξει τη δομή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ...